Back with a bang!

Och så flög dom nationella musikerna tillbaka till ljuset igen - vilka är dom nationella musikerna? Skrewdriver? Nja sångaren i Skrewdriver är död *vila i frid* och Skrewdriver är nedlagt så det bandet kommer inte mycket att skrivas om. Varför? - därför att denna blogg stirrar med ivriga ögon på nutiden och framtiden! Hur ser framtiden ut för nationell musik? Är det HipHop som är aktuellt? Nej, verkligen inte, om folk inte märkt det så har Lady Gaga för över ett år sedan slitit bort HipHop från "inne-musiken" och House och liknande elektronisk musik har tagit över mer och mer. Men vem fan bryr sig om att vara inne? Den kommersiella branschen är en prostituerad bransch där målet är att sälja ut sin själ så långt det går för lite pengar, en slags själslig prostitution.

 

  • Det som verkar vara inne just nu bland identitärerna är Neofolk (en korsning av elektronisk musik, folkmusik och lite allt möjligt).
  • Det som är inne hos den nationella musikrörelsen är dock fortfarande "Motståndsrock" (vilket är en salig blandning av ol' school punk, metal, rock och lite allt möjligt, men på grund av "brölsången" som en klar majoritet av banden använder samt den likriktade musiken så är det ändå en genré i sig)
.. och sen har ett intresse för hiphop även dykt upp. Trots det så har den svenska nationella scenen inte fått någon hiphop-artist värd större intresse. Men vänta nu säger du: Vad fan är den nationella musikrörelsen? Jag snackar om den skara människor som inte är så värst intresserade av politik och samhällsfilosofi egentligen utan föredrar att dricka öl och dunka Motståndsrock. Vissa väljer nog att kalla dom drägg osv men få verkar ha förstått att en stor del av den "nationella rörelsen" som fanns på 90-talet och i början på 2000-talet snarare var en musikrörelse än en politisk rörelse. Folk var intresserade av musiken, öl och fester: alltså en musikrörelse med politiska influenser, precis som punkrörelsen, hippierörelsen osv.
Aja nu får det räcka för välkomstinlägget (om man nu kan kalla det så!), rock on!

Grundis (grundaren av bloggen)

 


Kommentarer
Postat av: Johan Björnsson

Jag vill passa på att uppmärksamma folk på att min blogg som slumrat i några år, nu är återöppnad, med ny design och nytt namn; ”Den Helige Dåren”.



Nya och gamla artiklar, nyhetsnotiser, tankar, häcklande, varvat med alternativ vacker europeisk musik (mina gamla bloggars signum) kommer fortlöpande att läggas upp (ett nytt inlägg är redan upplagt). I dagarna så kommer även ett stort scoop om Katolska kyrkan / Vatikanstaten och dess pedofilkopplingar att läggas upp på min blogg, samt ett öppet brev till vår hycklande Försvarsmakt, samt slutligen en artikel som kastar skugga över terrorbombningen som skedde i december.



Väl mött på min nya blogg



Johan Björnsson



Skribent, debattör, System-kritiker



http://johanbjornsson.blogspot.com



PS: jag länkar till dig

2011-03-08 @ 04:46:38
URL: http://johanbjornsson.blogspot.com
Postat av: Anonym

Ha ha nationell hiphop vilket jävla skämt precis som denna blogg!

2011-11-01 @ 16:52:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0